21 Kasım 2014 Cuma

iPhone 6 Plus'ta çıldırtan sorun

 

iPhone 6 Plus'ların kameralarında odaklanma sorunu mu var?

iPhone 6 Plus'ın kamerasında yazılımsal olarak düzeltilmesi mümkün olmayan, ciddi bir sorun ortaya çıkmış olabilir.
Bazı kullanıcıların son bir aydır Apple forumlarında paylaştıkları şikayetlere göre iPhone 6 Plus'ın kamerası, odaklanma yeteneğini yitirip çok bulanık, bozuk fotoğraflar çekebiliyor. Sorunun iPhone 6'da olmayan, iPhone 6 Plus'ta bulunan OIS (Optik İmaj Dengeleme) işlevinden kaynaklandığı düşünülüyor. Bu işlev, elinizden ve diğer kaynaklardan gelen küçük titreşimleri mekanik olarak ortadan kaldırıyor, bu sayede daha net kareler yakalamanızı sağlıyor.


Bazı Apple kullanıcıları, telefonlarını Apple mağazalarına götürdüklerini ve cihazlarının mağaza tarafından kameralarının veya cihazlarının değiştirildiğini söylüyorlar. Sorun şu an için çok yaygın gibi görünmüyor ancak yine de yepyeni telefonunuzda bu tarz bir problem yaşamak, hoş bir durum olmasa gerek.

iPhone'lar şimdi 'hap'ı yuttu!

 

iPhone'ların kısa sürede biten şarjından şikayet edenler artık bu ufak 'hap'larla bu kabustan kurtulacak.

Akıllı telefonların en büyük sorunlarından biri yıllardır çözüme kavuşturulmayan çabuk şarjı tükenen bataryaları... Şirketler şarj kitleri yaparak her ne kadar telefonların şarjını uzatmaya çalışıyor olsa da, bu şarj kitlerinin ebatça büyük olması kullanıcılar için pek de ergonomik olmuyor.


Bunun farkında olan bir tasarımcı ise sıradışı bir yol bularak hap boyutunda şarj kiti geliştirdi. Tsung Chih-Hsien tarafından geliştirilen ve Red Dot tasarım ödüllerinin sahibi olan Mini Power isimli konsept cihaz, iPhone sahipleri için ilaç gibi olacak.


Piyasada halihazırda bulunan bataryalara farklı bir bakış açısı getiren Mini Power, "Hap gibi iPhone pilleri" ile telefonunuza iki, dört ve altı saat ek süre kazandırabilecek. Yani 2HR olan hapı telefona taktığınızda 2 saatlik şarj ömrü kazanırken, 4HR olan modeli taktığınızda bu süre 4 saate çıkacak.
Henüz tasarım aşamasında olan 'hap'ların ne zaman son kullanıcıya ulaşacağı ise şimdiden merak konusu oldu.

24 Ekim 2014 Cuma

Apple, Foxconn'un gelirini arttırmayı planlıyor. Peki neler değişiyor?

Apple'ın en önemli ortaklarından biri Foxconn olmuştur. Diğer bir deyişle iOS cihazlarda montaj konusunda ve bazı parçaların imalatında sorumlulukları yüksek olan akla ilk gelen şirket. iPhone'lar için talep arttıkça Tayvanlı şirketin montaj birimlerinde sayının artması gerekiyor. Foxbot stratejisinin arkasındaki en büyük nedenlerden biri.


Apple, doğruya doğru peynir ekmek gibi iPhone 6 ve 6 Plus sattı. Bununla birlikte Cupertino merkezli teknoloji şirketi Foxconn'un gelirlerinde artış yapmayı planlıyor. Daha fazla detaya bakalım.

Apple artış konusunda istekli

Çin ve Tayvan medyasında Foxconn'un tedarik zinciri kaynaklarına dayandırılan yeni bir rapor yayınlandı. Belirtilenlere bakarsak Apple, her iPhone 6 Plus başına Foxconn'un kâr marjını arttırmayı, aradaki geliri tatlandırmayı düşünüyor. Görünüşe göre Foxconn, iPhone 6 Plus başına 20 dolar alıyor. Ama rapor yapılacak arttırımla bunun 24-25 dolar olacağını vurguluyor.

Bu artış verimi arttırmak için, işçilere teşvik ve artan maaş olarak geri yansıyabilir. Eğer bu durum kısa süre içinde gerçekleşirse Foxconn'un geliri 4. çeyrekte artacaktır.

Bir sorun daha ortaya çıktı

 Apple'ın tanıttığı son iPhone modelleri iPhone 6 ve iPhone 6 Plus, pek çok eleştiriye mağruz kaldı. Son olarak Çin'deki bir kullanıcının bükülen, kırılan ve kullanıcısının bacağını yakan iPhone 6, çok fazla konuşulmuştu.


Bugün ise iPhone 6'nın yeni bir sorunu daha ortaya çıktı. Kullanıcıların belirttiğine göre iPhone 6'nın arka üst ve alt kısımlarında yer alan beyaz çizgilerin renkleri değişiyor.

Kullanıcılar, iPhone 6'larını renkli kıyafetlerinin ceplerine koyduklarında, iPhone 6'nın arka kısmındaki beyaz çizgilerin, kıyafetlerinin rengini aldığını ve çizgilerin renginin değiştiğini belirttiler.

Konu henüz yeni gündeme geldiği için Apple tarafından açıklama gelmedi. Ancak büyük bir kitleyi şaşırtan sorun konusunda, Apple'ın açıklama yapması ve sorun için bir çözüm üretmesi gerekiyor.

Sorunu nasıl çözebiliriz?

Çizgilerin renk değiştirme sorunu çözmek için sadece çizgileri kapatan bir kılıf kullanmak yeterli olsa da, Apple'ın konu hakkında bir açıklama yapmasını ve soruna kalıcı bir çözüm üretilmesini bekliyoruz.

LG'den büyük ekranlı telefon geliyor

LG’nin kısa süre önce dillendirilmeye başlanan büyük ekranlı akıllı telefonu LG Liger'a ait yeni görüntüler yayınlandı. Yayınlanan görüntüler arasında telefonun AnTuTu Kriter testinden elde ettiği puanı gösteren ekran görüntüleri de mevcut.

LG’nin 4+4 çekirdek yapısına sahip çiçeği burnunda NUCLAN adlı işlemcisinden güç aldığı anlaşılan telefonun piyasadaki adının LG G3 Screen olacağı sızan görüntülerden anlaşılmaktadır. 4 adet Cortex-A7 ve 4 adet Cortex-A15 çekirdeğinin kullanıldığı işlemci AnTuTu testinden 25.460 puan almayı başarıyor. Bu sonuç NUCLAN işlemcisinin amiral gemisi modellerle rekabet etmekten uzak bir performans ortaya koyduğunu, daha çok orta düzey bir işlemci olduğunu gösteriyor.









Önümüzdeki günlerde resmiyet kazanması beklenen LG G3 Screen’da ayrıca 5.9-inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüklü ekran, 2GB RAM, 16/32GB depolama, Lazer destekli 13MP arka kamera, 9.55mm kalınlık ve 3.000mAh kapasiteli pil yer alıyor.

Alt kısımdan ve sonraki sayfalardan LG G3 Screen'nin fotoğraflarına göz atabilirsiniz.

iPhone 6 almak isteyenlere müjde

 Vodafone’un akıllı telefon değişim kampanyasıyla eski iPhone ya da Samsung telefonlarını getirenler kampanya dışı 4.440 liraya satılan iPhone 6’yı 1.800 liraya, 4.200 liraya satılan Samsung Note 4’ü 1.560 liraya varan indirimle alıyor.


Vodafone Türkiye, dünya çapında en son akıllı mobil cihaz teknolojisini herkes için kolay erişilir kılmaya devam ediyor. Yeni akıllı cihaz değişim kampanyasıyla, çalışır durumdaki eski telefonlarını Vodafone Cep Merkezleri'ne getiren Vodafone'lular ve numarasını Vodafone'a taşıyanlar, son dönemin en popüler akıllı cihazlarına 1.800 TL'ye varan indirimlerle sahip oluyor. Kampanya kapsamında, çalışır durumda olan ve 'yeni gibi', 'kullanılmış' ya da 'kırık' statülü iPhone ve Samsung telefonlar, durumlarına göre belirlenen indirimli aylık ek ödemeler karşılığında alınarak, aboneleri iPhone 6 ve Samsung Galaxy Note 4'le buluşturuyor. Kampanyadan yararlanmak isteyen abonelerin Vodafone Red Classic, Red Classic Extra ve Red Extra tarifelerinden birini tercih etmeleri ve 24 ay kalma sözü vermeleri yeterli.

SAMSUNG NOTE 4 DE ALABİLİRSİNİZ


Kampanya harici kontratlı 4.440 liraya satılan iPhone 6'nın 16 GB modeline, örneğin kırık bir iPhone 4, iPhone 4S, Samsung Galaxy Note 3 (32 GB) getirenler, 24 ay taahhütle Red Classic Extra paketinin fiyatına her ay 90 lira ek ücretle toplam 3.720 liraya, yeni veya kullanılmış bir iPhone 5S götürenler ise 24 ay taahhütle Red Classic Extra paketinin fiyatına her ay 35 lira ek ücretle toplam 2.640 liraya sahip oluyor. Yine başka bir örnekle Samsung Galaxy S III Mini 8GB götürüp kampanya harici kontratlı 4.200 liraya satılan Samsung Galaxy Note 4 almak istiyorsanız Red Classic Extra paket fiyatına 24 ay boyunca 35 lira ek ücret ödeyerek 1.560 lira indirimle toplam 2.640 lira ödeyebilirsiniz.

Photomath ile matematik soruları saniyeler içinde çözülecek

PhotoMath isimli uygulama, en zorlu matematik işlemlerini kitap veya defter üzerinden anında çözüyor. Yapmanız gereken şey, telefonun kamerasını açıp herhangi bir matematik probleminin üzerine getirmek… Cevap, aynı şekilde anında ekrana yansıyor.

Problemin çözümü için kullanıcılar Photomath uygulamasını önce çalıştırıyor. Yani sadece kamerayı açarak işlemi çözemiyorsunuz. Uygulamanın açılmasıyla devreye giren kamera ile birlikte kitap üzerinde yer alan herhangi bir matematik denkleminin üzerine kamera getiriliyor. Ardından saniyeler içinde denklemin çözümü ekrana yazılıyor. İşlem bu kadar basit!

Photomath ile matematiği çözün!

Ekim 24, 2014 |
Facebook Paylaş

Photomath ile matematik soruları saniyeler içinde çözülecek!

Matematik kabusunu bitiren uygulama
PhotoMath isimli uygulama, en zorlu matematik işlemlerini kitap veya defter üzerinden anında çözüyor. Yapmanız gereken şey, telefonun kamerasını açıp herhangi bir matematik probleminin üzerine getirmek… Cevap, aynı şekilde anında ekrana yansıyor.
Problemin çözümü için kullanıcılar Photomath uygulamasını önce çalıştırıyor. Yani sadece kamerayı açarak işlemi çözemiyorsunuz. Uygulamanın açılmasıyla devreye giren kamera ile birlikte kitap üzerinde yer alan herhangi bir matematik denkleminin üzerine kamera getiriliyor. Ardından saniyeler içinde denklemin çözümü ekrana yazılıyor. İşlem bu kadar basit!

MATEMATİK DERSİ BİTER Mİ
Uzmanlar uygulamanın matematik biliminin öğrenilmesi önünde büyük bir engel oluşturabileceğini öne sürüyor. Özellikle ezberciliğin yaygın olduğu eğitim sistemlerinde gençlerin çözümü aramak ve öğrenmek yerine bu yöntemi kullanmayı tercih edebileceğine dikkat çekiyor.

23 Ekim 2014 Perşembe

iPad'lerde Apple'ın Kendi SIM'i Kullanılacak

İki gün önce yapılan tanıtım etkinliğinde Apple yeni tablet ürünleri ve yeni Mac bilgisayarlarını gösterdi. Yeni iPad Air 2 ve iPad Mini 3 ile ilgili haberleri takip edenler için bile ilginç bir ayrıntı olarak, Apple yeni tabletlerle klasik SIM kartlarını kullanmıyor. Onun yerine birden fazla operatör kullanmayı mümkün kılan Apple SIM kartı var.


Apple SIM kartının ana amacı özellikle hareket halindeki ve yurtdışı gezilerine çok giden kullanıcılara kolayca operatör değişkliği yapabilme esnekliği vermek. Böylece her seferinde fiziksel SIM kartı değiştirmek zorunda kalmıyor ve iPad içindeki Apple SIM çipi ile farklı operatörlerin bilgilerini anında yükleyebiliyorsunuz. Farklı operatörleri Ayarlar bölümünde “Set Up Cellular Data” bölümünden seçebileceksiniz.

Şimdilik sadece ABD’de ve İngiltere’de satılan 4G LTE iPad modellerinde desteklenecek özellik, ileride farklı ülkelerde de devereye girebilir. ABD’de desteklenen operatörler AT&T, Sprint ve T-Mobile; İngiltere’de ise ilk aşamada sadeca EE isimli operatör destekleniyor.

Hearthstone 2015 itibariyle cep telefonlarına da geliyor

Hearthstone son zamanların en başarılı oyunlarından biri oldu. Blizzard’ın bile ummadığı kadar büyük bir başarı yakalayan bu Magic: The Gathering benzeri sanal kart oyunu, Warcraft oyun evreni üzerine kurulu. Oynaması tamamen ücretsiz olan Hearthstone, ancak ek kart desteleri edinmek istediğinizde karşınıza ödeme seçenekleri çıkarıyor. Ancak oyunu tek kuruş ödemeden de rahatça oynamak mümkün ve bu da oyuncuların ilgisini çekmeye yetiyor.

Blizzard bu oyunun kazandığı büyük başarı karşısında, oyun yapım stratejisini bile gözden geçirme ihtiyacı duydu. Yapması çok uzun zaman ve büyük bütçeler alan oyunlardan ziyade, bu türden daha basit ve oynanabilir yapımlara önem verme kararı aldılar. Nitekim firmanın 7 yıldır bitmeyen Titan projesini sona erdirmesinin ardında Hearthstone’un başarısının yattığı da fısıldanıyor.
Ancak Blizzard bu oyunun PC ve tablet üzerinde kazandığı başarıyla yetinmeye pek niyetli değil. Nitekim firma 2015 yılında Hearthstone’un cep telefonları için yeniden tasarlanmış iOS ve Android sürümlerini de piyasaya çıkarmaya hazırlandığını duyurdu. Battle.net üzerinden yapılan duyuruda, Hearthstone için kesin bir çıkış tarihi verilmedi. Ancak oyunun daha küçük ekranlı telefonlarda da rahatça oynanabilmesi için arabiriminin yeniden tasarlandığı biliniyor.

Galaxy Note 4 Türkiye'de


Samsung'un en geniş ekranlı telefon serisinin son halkası Galaxy Note 4 Türkiye genelinde satışa sunuldu.


Mobil pazarda yeni bir kategori yarattıklarını ifade eden Samsung Electronics IT ve Telekom Başkan Yardımcısı Selçuk Mirza, Note kategorisiyle dünyanın ilk kez 2011 yılında tanıştığını, o günden bu yana Note kullanıcı sayısının 1 milyonu bulduğunu belirtti.

5.7 inç'lik Quad HD Super AMOLED ekrana sahip olan ve bu sayede 2560x1440 piksel ekran çözünürlüğüne ulaşan Galaxy Note 4'te bulunan 'Çoklu Pencere' özelliği sayesinde çoklu görevler kolaylaşıyor ve kullanıcılar, uygulamalarını kullanırken tam ekran ve bölünmüş ekran seçeneklerinden yararlanabiliyor, ayrıca ekrandaki uygulamaların boyut ve konumunu kolayca tek bir dokunuşla değiştirebiliyor. 'Akıllı Optik Görüntü Sabitleyicisi'yle birlikte 16 megapiksel kamerası ile titreme dengelenirken, karanlık ortamlarda pozlama süresi de otomatik olarak uzuyor.

Ayrıca f1.9 - 3,7 MP ön yüz kamerası, standart 90 derece ve 120 dereceye kadar geniş açı sunuyor. Hızlı şarj özelliği sayesinde yarım saatte cihazın yüzde 50'si şarj olabilirken, Ultra Enerji Tasarrufu Modu özelliği ise %10 sarj seviyesiyle 1 güne kadar kullanım süresini mümkün kılıyor. Ayrıca üzerinde Parmak İzi Tarayıcısı da bulunan Galaxy Note 4'te kişisel veriler parmak iziyle korunuyor.

Siyah, Beyaz ve bronz altın ve pembe olmak üzere dört farklı renkli modeli bulunan Galaxy Note 4, 2299 TL'lik fiyat etiketine sahip.

22 Ekim 2014 Çarşamba

iOS 8.1'in geliş tarihi belli oldu

Teknoloji devi Apple, akılı cihazlar için olan işletim sistemi iOS 8'in yeni güncellemesini ne zaman gün yüzüne çıkaracağını açıkladı. Buna göre iOS 8.1, 20 Ekim'den itibaren indirilebilecek. iOS 8.1 güncellemesi ile birlikte, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'a Apple Pay desteği de gelecek. iOS 8 bunun yanında iCloud fotoğraf kitaplığının beta sürümüyle geliyor. Kamera Rulosu'nun geri dönüşü de iOS 8.1'in gelmesiyle gerçekleşecek.

Andoid 5.0 Lollipop'un hangi cihazlara ineceği yavaş yavaş şekillenmeye başladı

Google’ın Android 5.0 Lollipop sürümünü resmen açıklamasının ardından gözler diğer Android üreticilerine çevrildi. İlk olarak Nexus 6 ve Nexus 9’da yer alan Android 5.0 önümüzdeki günlerde Nexus 4, Nexus 5 ve Nexus 7 için dağıtıma sunulacak. Üreticiler tarafından bazı şirketler güncellemeye ilişkin net bir tarih vermese de, en azından Android 5.0 güncellemesi alacak bazı modellere açıklık getirdi. Teknolojioku haberine göre, en kapsamlı açıklama Sony cephesinden geldi diyebiliriz. Japon üretici 2015 yılında Android 5.0 sürümünü alacak tüm cihazlarına açıklık getirdi. Sony’nin yanı sıra Motorola, HTC ve NVIDIA cephesinde de Lollipop güncellemesine dair açıklamalar geldi. Samsung cephesinden henüz bir açıklama gelmese de, Güney Koreli üreticinin yıl sonuna kadar Galaxy S5 ve Galaxy Note 4’ü Android 5.0’a yükseltmesi bekleniyor.
Android 5.0 sürümüne güncellenecek cihazlar yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Listede şu ana kadar üreticiler tarafından açıklanan modeller yer alıyor. Samsung ve LG cephesinden henüz resmi açıklama gelmedi. Yine HTC'nin listeye yeni telefonlar eklemesi bekleniyor.

İşte o cihazlar:

Google (Nexus, Google Play Edition ve Android One cihazlar)
Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 (2012), Nexus 7 (2013), Nexus 10

Motorola
Moto X, Moto X 2. jenerasyon, Moto G, Moto G 4G LTE, Moto G 2. jenerasyon, Moto E, Droid Ultra, Droid Maxx, Droid Mini

Sony
Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Z1, Xperia Z1s, Xperia Z Ultra, Xperia Z1 Compact, Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet, Xperia Z3, Xperia Z3v, Xperia Z3 Compact, Xperia Z3 Tablet Compact

HTC
One (M7), One (M8), One mini, One mini 2

NVIDIA
SHIELD Tablet

iPhone'la aracınızı yönetin

irketin yaptığı patent başvurularına dayandırılan haberlere göre şirketin CarPlay adını verdiği sistem bluetooth ile çalışacak. Buna göre kullanıcı telefonuyla otomobile yakalaştığında aracın alarmı kendiliğinden devre dışı kalacak. Ya da park halindeki araca birkaç dakikalık mesafede olunduğunda mobil bağlantı yardımıyla
otomobilin klima sistemi devreye girecek.



Ayrıca güvenliği destekleyici bir önlem olarak aracın sürücüsü iPhone’u ile sürücü koltuğuna oturmadan motorun çalışması engellenecek. Sistemin hayata geçmesiyle 2019 yılında 24 milyon aracın CarPlay teknolojisini kullanmaya başlayacağı tahmin ediliyor.

20 Eylül 2014 Cumartesi

Angry Birds Transformers

İlk olarak 2009 yılının Aralık ayında iOS için çıkışını gerçekleştirmiş olan Angry Birds serisi elde ettiği başarı ile kısa süre içerisinde en çok indirilen oyun olmuştu. Rovio‘nun birinci oyun dışında çıkartmış olduğu 11 Angry Birds oyundan sonra şimdi de yeni bir oyunla karşı karşıyayız. Daha önce Star Wars gibi bir filmi kendi evrenine geçiren Rovio, bu sefer deTransformers‘ı bu evrene getiriyor. Yeni evren Angry Birds Transformers oluyor.

Autobirds ve Deceptihogs arasında geçecek olan oyun tamamen robotlardan oluşmakta. İki taraftan birini seçip oynayacağımız bu oyunda kuşlarımız da Transformers robotlarına dönüşecek.

18 Eylül 2014 Perşembe

Apple, Android’den iOS’a geçecek olan yeni kullanıcılarına rehber niteliğinde bir sayfa açtı

Apple, 9 Eylül’de düzenlediği konferansta tanıttığı iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ı geçtiğimiz Cuma günü ön siparişe açmış ve şimdiden 4 milyonluk bir satış rakamına ulaşmıştı. Bu büyük satış rakamının ardından Android’den iOS‘a geçecek olan kullanıcıları düşünen Apple, onlara rehber olacak bir destek sayfası açtı

Android’de bulunan her şeyin iOS’te de bulunduğunu savunan Apple’ın bu sayfayı açmasının asıl nedeni ise Android kullanıcılarının Apple’a geçerken yabancılık çekmelerini engellemek. Android’de kaldıkları yerden iPhone’a geçmelerini sağlayan bu site içerisinde mail, kişiler, takvim, fotoğraflar, videolar, müzik, e-kitaplar, PDF’ler, dökümanlar ve uygulamaları Android’den iOS’a nasıl aktaracaklarını anlatıyor. Buraya tıklayarak siz de bu rehber niteliğindeki sayfaya göz atabilirsiniz.

Dolandırıcıların yeni adresi: Whatsapp

Dünyanın en popüler ücretsiz mesajlaşma uygulaması WhatsApp, dolandırıcıların yeni adresi oldu. İnternette kurulan yeni platformlarla yüzlerce farklı telefon numarası üzerinden sahte WhatsApp hesabı alarak, kullanıcılarına ücretsiz mesajlar atabilmek mümkün. İstenilen şekilde değiştirilen profil ismiyse alınan bu WhatsApp hesaplarının başta dolandırıcılar olmak üzere reklamdan pazarlamaya kadar birçok farklı alanda kullanılmasına imkan sağlıyor.

WhatsApp’ta farklı bir numarayla mesaj atabilmek için ‘kandırma’ yöntemi kullanılıyor. Bunun için Windows işletim sistemine sahip olan bilgisayarlarda Android işletim sistemi çalışması sağlanıyor. Sonrasında ise Android işletim sistemini çalıştıran bilgisayara WhatsApp uygulamsı yükleniyor.
Tek numaradan daha fazla numara isteyen uyanıklar ise bilgisayara yüklenen Android işletim sistemine bir uygulamayı daha yüklemesi gerekiyor. Bu uygulama, daha fazla sahte telefon numarası hattının açılmasını sağlıyor. Başka bir deyişle dolandırıcılık yapmak isteyen biri bu uygulamayı kullanarak farklı numaralarda WhatsApp kullanıcılarına ulaşabiliyor. Böylece WhatsApp, bir telefon numarası üzerinden dolandırıcılık yapıldığını tespit etse bile saniyeler içinde yaratılacak yeni sahte telefon numarası oluşturabilmek mümkün. Bu da WhatsApp’ın başının dertte olduğunun en büyük göstergesi.
Giderek her ülkedeki yaş gruplarında popüler hale gelmeye başlayan WhatsApp, işlenen suçlarla adını duyurmaya başladı. Geçen yıl İspanya’nın Murcia şehrinde bir genç , popüler mesajlaşma servislerinden Whatsapp’ta başkalarının neler konuştuğunu anında takip etme imkânı veren program yaptığını öne sürerek binlerce kişiyi dolandırmayı başarmıştı. Türkiye’deyse WhatsApp üzerinden fuhuş yaptıran bir şebeke yakalanmıştı. Kullanıcılara erotik fotoğraflı mesajlar atan Türkiye’deki mobil iletişim operatörüne ait bir numaranın sahibi tespit edilerek yakalanmıştı.

İOS 8'de SwiftKey nasıl kullanılacak?

Apple'ın İOS 8 uygulaması bir app store'de yerini alıyor.Swiftkey nasıl kullanılacak? Apple'ın İOS 8 uygulaması bir app store'de yerini alıyor.Swiftkey nasıl kullanılacak? Shiftdelete'ın haberine göre, Android'in en başarılı araçlarından biri olan SwiftKey Klavye, iOS 8'in yayınlanmasından saatler sonra App Store'da yerini aldı.

Sosyal medya paylaşımlarınız ve mesajlaşmalarınızdan yazma alışkanlıklarınızı tespit ederek, size uygun kelime önerileri yapan, çoğu zaman cümleleri bile birkaç tık ile oluşturmanızı sağlayan SwiftKey, iOS 8 yüklü olmak koşuluyla hem iPhone hem de iPad'de kullanılabiliyor.

Nasıl çalışıyor? SwiftKey'i aktif etmek için, App Store üzerinden ücretsiz olarak indirdikten sonra (link), ana ekranda Ayarlar'a girin.

Genel menüsüne geçip, Klavye seçeneğini tıklayın.

Klavyeler bölümünde, "Yeni Klavye Ekle" tuşuna basın.

Burada SwiftKey'i görebilirsiniz.

Klavyeyi ekledikten sonra yapmanız gereken bir işlem daha var: Klavyeler menüsünde beliren SwiftKey'e dokunun ve "Tam Erişime İzin Ver" kutucuğunu aktif hale getirin.

Böylelikle tüm uygulamalarda varsayılan klavye olarak SwiftKey'i kullanabilirsiniz.

Uygulamanın diğer tüm ayarları ise ana ekranda yer alan SwiftKey ikonu üzerinden gerçekleştiriliyor. Klavyeyi yükledikten sonra, yazı yazabildiğiniz herhangi bir uygulamaya girdiğinizde standart klavye çıkacaktır. Burada küresel işarete basılı tutup, çıkan pop-up penceresinde SwiftKey'i seçmeniz gerekiyor.

SwiftKey'in 1.0 sürümü itibarıyla iOS 8'de Türkçe desteği bulunmuyor. Klavye ekranında Türkçe karakterler yer almazken, eğer Android'de daha önceden yüklü bir SwiftKey'iniz yok ise, yani kullanım alışkanlıklarınız başka bir yerde kayıtlı değilse, kelime önerileri konusunda da hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Umuyoruz ki yakın zamanda SwiftKey bir güncelleme alarak, Android'de sunduğu dil yelpazesini iOS 8'e de taşıyacaktır.

Bedava U2 albümü, Apple'ın başına iş açtı

apple, yeni iPhone'ları tanıtırken, promosyon amacıyla kullanıcılarına büyük bir sürpriz yaptı ve ünlü rock grubu U2'nin yeni albümü Songs of Innocence'ı iTunes üzerinden tüm kullanıcılara ücretsiz olarak sunduğunu açıkladı.

Ancak bu sürpriz kısa sürede, kullanıcıların kabusuna dönüştü zira Apple, bedava dağıtmak için yaklaşık 100 milyon dolar ödediği U2 albümünün tüm kullanıcılarına ulaştığından ve ödedikleri paranın hakkını sonuna kadar aldıklarından emin olmak için, U2 albümünü tüm Apple kullanıcılarının cihazlarına otomatik olarak yüklemeye başladı.

İşin daha da ilginç tarafı, kullanıcılar bu albümü hafızası yeterince boş olmayan telefonlarında tutmak istemeyip de silmeye çalıştıklarında başarılı olamadıklarını fark ettiler ve sosyal ağlar kısa sürede Apple'ın tavrından şikayet eden kullanıcıların yakınmaları ile doldu.

Kullanıcıların bir çoğu albümün cihazlarına izinsiz olarak yüklenmesinden şikayet ederken, küçük bir bölümün ise U2 grubunu sevmedikleri halde cihazlarında albümlerini taşımak zorunda bırakılmaktan rahatsız olduklarını dile getirdi.

Kullanıcıların şarkıları, sola doğru kaydırıp çıkan sil tuşuna basmaları gerekiyor, ancak çoğu kullanıcı durumun farkında olmadığı için şarkıları silemiyorlar. Ayrıca, U2 albümünü iTunes hesaplarından silmek isteyenlerin de iTunes hesaplarına login olarak, şarkıyı bulmaları ve kapak görselinin sol üst köşesinden çıkan kırmızı X işaretine tıklamaları gerekiyor.

Apple, Songs of Innocence albümünü hesabınızdan kaldırmanız için özel bir yol sunmaya başladı. Albümü silmek için Apple'ın bu destek sayfasına tıklamanız ve sayfadaki adımları gerçekleştirmeniz yeterli.

Şarkıları Mac, PC veya iPhone'ununuzdaki Müzik uygulamasına indirdiyseniz, onları elle silmeniz gerekiyor.

iOS 8 bu akşam TSİ 20.00 itibariyle dünya genelinde iPhone ve iPad kullanıcılarına sunuldu

Geçtiğimiz hafta tanıttığı yeni iPhone 6 modelleriyle en büyük ekranlı akıllı telefon modellerini tanıtan Apple, yeni işletim sistemini bugün kullanıcılara sundu. Önemli değişikliklerin yapıldığı iOS 8’de en dikkat çeken değişiklik ise mesajlar bölümünün artık Türkçe anlayabilmesi oldu.
iPhone ve iPad için sanal gerçeklikiPhone ve iPad için sanal gerçeklik

Yeni işletim sisteminde mesajlar kısmındaki mikrofon tuşuna basan kullanıcılar, Türkçe konuşarak mesaj gönderebilecek. Başka bir deyişle artık iPhone dokunmadan iletişim kurulabilecek. Türkçe Siri’den bir önceki adım olarak görülen bu yenilikte, yazının yanı sıra fotoğraf ve video gibi içerikler de sesli olarak yollanabilecek.
iPhone 6 için günlerdir sırada bekliyorlariPhone 6 için günlerdir sırada bekliyorlar



Yeni işletim sisteminde dikkat çeken diğer bir özellik şarj kullanımına yönelik oldu. Android işletim sistemlerinde daha önce yer alan benzer bir özellikle, en fazla şarj harcayan uygulamalar kullanıcılara gösterilecek.
iPhone 6'nın bu özelliği çok konuşulacakiPhone 6′nın bu özelliği çok konuşulacak



Ayarlardan ulaşılabilecek bu özellik sayesinde kullanıcılar, en fazla şarj yiyen uygulamaları direkt olarak kapatabilecek. Böylece iPhone’ların şarj ömründen şikayet eden kullanıcılar, biraz da olsa rahatlatacak.

Şarj için eklenen yeniliklere parlaklık ayarıda eklendi. Ayarlar bölümünde ekranın üzerine basılı tutun kullanıcılar daha kolay bir şekilde parlaklık ayarını yapabilecek.

iOS 8’de iCloud’a yeni özellikler gelecek. Aile paylaşımı (Family Sharing) adındaki yeni özellik sayesinde aile bireylerinin hesapları tanımlanacak. Bu işlemden sonra iCloud hesaplarına gönderilen fotoğraflar, uygulamalar veya videolar, tüm aile bireyleri tarafından görüntülenebilecek.
Apple 24 saatte rekor kırdıApple 24 saatte rekor kırdı



Apple’ın yeni mobil işletim sisteminde kameralara yeni özellikler ekleniyor. Bu özelliklerin başında kullanıcıların fotoroman yapmasını sağlayan ve son dönemlerde trend olan ‘Time-Lapse’ geliyor. Fotoğrafları video formatına çeviren Time-Lapse ile ardı arkasına çekilen fotoğraf kareleriyle fotoroman oluşturabilmek mümkün.

Bunun yanı sıra iPhone kullanıcılarının kamera özellikleri arasında şikayet ettiği zamanlama özelliği de iOS 8 ile beraber gelecek. Fotoğraf çekimi sırasında zamanlamayı kuran kullanıcılar, bu zamanı yanıp sönen flaş ışığıyla takip edebilecek.
Apple Watch ’ın bilinmeyen özelliği!Apple Watch ’ın bilinmeyen özelliği!



Ayrıca fotoğraf ayarlarına giren kullanıcılar, filtreler ekleyebilecek ve ışık ayarı yapabilecek. Öte yandan yeni iOS 8’de yer alacak ‘Health Center’ (Sağlık Merkezi) uygulamasıyla spor, yakılan kalori ve uyku düzeni gibi günlük aktiviteler takip edilebilecek.

iOS 8 nasıl yüklenir?

Apple’ın yeni işletim sistemi iOS 8’i yüklemenin iki farklı yolu bulunuyor. Bu yollardan biri Wi-Fi üzerinden iOS 8’i yüklemek. Wi-Fi ile akıllı cihazlarını güncellemek isteyenler, bu cihazlarını şarja da takması gerekiyor. iOS 8’i yüklemenin diğer bir yoluysa bilgisayar. Akıllı cihazını bilgisayarına bağlayan kullanıcılar, ekrana gelecek ‘güncelle’ düğmesine basarak, Apple cihazını güncelleyebilecek.

iOS 8′i yüklemeden önce dikkat!

Yeni mobil işletim sistemini akıllı cihazlarına yüklemek isteyen kullanıcıların, öncelikli olarak cihazlarını yedeklediklerinden emin olmalı. Bunun için güncelleme yapılacak cihazın iCloud hesabıyla eşleştirilmesi gerekiyor.

Yedekleme işlemi bilgisayarlarla da yapılabiliyor. iOS 8’i yüklemeden önce akıllı telefon veya tabletin bilgisayara bağlanması ve iTunes ile eş zamanlanması gerekiyor. Böylece telefonunuzdaki fotoğraflar, rehber veya uygulamalar gibi birçok kişisel içerik yeni işletim sistemine direkt olarak aktarılabiliyor.

Hangi cihazlara iOS 8 yüklenebilecek?

- iPhone 4
- iPhone 4S
- IPhone 5
- iPhone 5S
- iPhone 6
- iPhone 6 Plus
- iPad Mini
- iPad Mini 2
- iPad 2

16 Eylül 2014 Salı

Facebook'tan isyan ettiren uygulama

Facebook'un videoları otomatik oynatması kullanıcılara yaramadı; internet kotaları kısa sürede tükenen kullanıcılar fazladan internete para ödemeye başladı. Şikayetler artınca Facebook da konuyla ilgili açıklama yapma gereği hissetti.

Otomatik başlatılan videolar, özellikle tablet ve cep telefonundan internete bağlanıldığında internette gezinme deneyimini oldukça yavaşlatıyor. Bunun yanı sıra 5 dakikalık kota aşımı için ödenen ücret 3 lirayı buluyor.
    
Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar, bu şekilde otomatik başlayan video içeren sitelerin müşterilerin hizmet öncesi bilgilendirme hakkını ihlal ettiğini söyledi. Bundan kaynaklanan aşırı ücretlerin de müşteri hakkı ihlali olduğunu dile getiren Çakar, kullanıcıları bu konuda bilinçli davranmaya çağırdı.

FACEBOOK'TAN İLK AÇIKLAMA


Sosyal paylaşım sitesi Facebook, videoların otomatik oynatılmasına ilişkin, "Videoların minimum veri kullanması için gereken hassasiyeti gösteriyoruz" açıklamasında bulundu. Videoların sadece ekranda kaldığı sürelerde aktif olduğu ifade edilen açıklamada, video üzerinde beklenmediği takdirde aşırı bir veri kullanımı olmayacağı kaydedildi.

FACEBOOK'TA VİDEOLARIN OTOMATİK OYNATILMASINI ENGELLEYİN

1- Web üzerinden bu özelliği kapatın


Popüler sosyal paylaşım platformu Facebook, her geçen gün biraz daha büyüyor ve yeni özellikleriyle kullanıcılarının karşısına çıkmayı sürdürüyor. Tabii bu özellikler arasında sevilenler olduğu gibi tepkiyle karşılananlar da var. Mesela “video ön izleme” modu gibi.

Mutlaka dikkatinizi çekmiştir. Son günlerde Facebook’taki videolar kendi kendilerine çalışıyor ve eğer izlemek isterseniz üzerine tıklayarak sesli hallerini izleyebiliyorsunuz. Facebook, bir nevi ön izleme modu hazırlayarak videoların daha ilgi çekici hale gelmesini istemiş olabilir, ancak öte yandan özellikle kotalı internet kullananlar için bu pek de iyi bir uygulama değil.

Eğer Facebook’a PC’den bağlanıyorsanız. Hemen Ayarlar sekmesine gidin. Ardından sol tarafta en alt köşede “Videolar” başlığını göreceksiniz. Ona da tıklarsanız sizi “Video Ayarları” başlığı karşılayacak ve burada yer alan “Videoları Otomatik Oynat” seçeneğini kapatarak bu ön izleme uygulamasından kurtulabilirsiniz.

Bu uygulamanın telefonunuzda da kapalı olmasını istiyorsanız, telefonunuzda da Facebook’un ayarlar kısmına giderek ayrıca kapatmanız gerekiyor.



2. iPhone'da otomatik video oynatma özelliğini kapatma


Önce Ayarlar'a girin ve Facebook'a tıklayın.

Ardından tekrar Ayarlar'a girerek Auto-Play özelliğini Off konumuna getirin. İşlem tamam...

3. Android'de nasıl kapatılır

Facebook uygulamasına girdikten sonra Ayarlar kısmına tıklayın ve App Settings (Uygulama Ayarları) bölümünden Video Auto-Play özelliğini kapatın.

13 Eylül 2014 Cumartesi

Harita uygulaması iPhone 6'da da hatalı çıktı

Harita uygulamasında Kanada'nın önemli şehirlerinin yer gösterimi ve isim yazılımında tespit edilen hata için Apple Üst Yöneticisi (CEO) Tim Cook özür diledi. Cook şirketin internet sitesinden yaptığı açıklamada, "uygulamadaki hata düzeltilinceye kadar Google ya da Noka'nın harita uygulamalarını kullanın" tavsiyesinde bulundu.

Harita uygulamasında Toronto ve Ottawa yanlış yerlerde imlenirken, Edmonton kenti Calgary'nin batısında gösterildi. Uygulamadaki bir başka hata ise, ülkenin diğer bir büyük şehri St.John's kentinin ismindeki apostrof işaretinin kullanılmaması oldu.

Quebec eyaletine bağlı tarihi Quebec City kenti ise, iPhnone 6'nın harita uygulamasında sadece Quebec olarak olarak gösteriliyor.

Öte yandan internet sitesinden müşteri siparişleri almaya başlayan Apple Kanada, iPhone 6'nın küçük boyu için 7 ila 10 iş günü teslim süresi verirken, talebin en yoğun olduğu büyük ekranlı versiyonu için 3 ila 4 hafta teslim süresi ilan etti.

Bu mesaj kendini imha ediyor

Sosyal medya devi Facebook, rakiplerinden o kadar büyük bir baskı altında ki, kendini devamlı geliştirmezse arkadan gelenlerin ayakları altında ezilebilir. Her ne kadar artık 500 milyon Android cihazda bulunsa bile, buna güvenip rahat davranamıyor.

Son zamanlarda çeşitli firmaların başına gelen güvenlik sorunlarından sonra kendi gizlilik kontrolü panel ayarlarını bile tüm kullanıcılara açmak zorunda kalan Facebook, şimdi başka bir hizmetin testlerini yapıyor. Gönderdikten belli bir süre sonra otomatik olarak silinen mesaj yöntemine gözünü diken Facebook, bu özelliği kullanıcılarına sunmak için hazırlık yapıyor.

Facebook’un iOS uygulamasında belli bir kesim kullanıcıya test etmeleri için açılan özellik, atılan mesajların 1 saatten yedi güne kadar canlı tutulması ve sonra silinmesi seçeneği veriyor. Kullanıcıların Snapchat gibi başka sosyal medyamesajlaşma uygulamalarında gördüğü ve çok beğendiği bu özelliği kendi platformuna getirmek, insanların başka araçlara doğru yönelmesini engelleyici bir hareket olarak görülebilir.

Bu arada Facebook’un bu anlamda esinlendiği Snapchat servisini 3 milyar Dolar’a satın almaya çalıştığını ama başaramadığını da hatırlatmış olalım. 2011 yılında açılmış olan Snapchat, üç yılda özellikle gençler arasında inanılmaz bir başarı gösterip, mesajlaşma servisleri arasında kendine sağlam bir yer edinmiş durumda.

internet dolandırıcısı kağıthane mir-va oto aksesuar

mirva oto aksesuar adı altında bir işletme internete sürekli kaliteli garantili cam filmi yaptırılır şeklinde ilanlar veriyor.
özellikle sahibinden.com gittigidiyor.com sanalpazar gibi sitelere bol bol mesaj atıyor
aman arkadaşlar yap hepsi düzenbazlık paranızı alıyor ama
cam filmi kalitesiz, güneşte soluyor.
çizilmez diyor elinizde kalıyor pul pul oluyor dökülüyor.

ilk zaman anlamassınız fakat bir kaç ay sonra görürsünüz
garantili diyor. ALDANMAYIN YALAN
ben gittim bana " sen burada yaptırmadın ben seni hatırlamıyorum diyor "
sanki tüm müşterilerin resmini çekiyor.
tartışma konuşma derken cam filmini yaptıramadım adama kendi mahallesi dikleniyor pezevenk


terbiyesiz serseri biri. 55 - 60  yaşlarında ama allahından bulsun ibne.

kendini uyanık zannediyor. sizden para alıyor kendisi komisyon karşılığında başka yere yaptırıyor

istanbul kağıthane de yeri var yani tam olarak şöyle tarif edeyim. mecidiyeköy 'e yakın sankin bu ibneye cam filmi falan yaptırmayın.  

11 Eylül 2014 Perşembe

Mobil bankacılığı deneyen bir daha bırakmıyor

Türkiye’de internet bankacılığına kayıtlı müşteri sayısı 32 milyon ve aktif müşteri oranı %42. Mobil bankacılıkta kayıtlı müşteri sayısı ise 7,5 milyon ve bu topluluğun %65‘i gibi dev bir bölümü aktif kullanıcı!


Türkiye Bankalar Birliği’nin h aziran ayı sektör raporlarına göre; ülkemizde 33 mevduat, 13 kalkınma ve yatırım, 4 adet de kalkınma bankası bulunuyor. Bu bankalardaki şube sayısı 12.136, ATM sayısı 44 bin, kredi kartı sayısı 58, banka kartı sayısı 102 ve POS cihazı 2,4 milyon civarında. Haziran ayı raporunda internet bankacılığına kayıtlı bireysel ve kurumsal müşteri sayısı 32 milyona yaklaşırken, aktif müşteri (son dönem giriş yapmış) oranı %42 yani 19,2 milyonu ancak buluyor. Haziran ayında internet bankacılığında toplam yatırım işlem sayısı 10 milyon, finansal işlemlerin toplamı ise 512 bin dolaylarında.

7,5 MİLYON KULLANICININ 6 MİLYONU AKTİF
Mobil bankacılıkta kayıtlı müşteri sayısı 7,5 milyon iken bu rakamın %65‘i (6 milyon) son dönemde sisteme giriş yapmış görünüyor. Bu rakamların bankacılığın şubelerden, fiziksel kanallardan bağımsız hale geldiğini gösterdiğini söyleyen Pozitim Teknoloji Yönetim Kurulu Üyesi Onur Baran Çağlar, mobil cihaz sayısındaki artış ile birlikte, mobil deneyimin önem kazandığına dikkat çekti. İşlem bankacılığından ilişki ve dijital bankacılığa geçiş sürecinin başladığını, bu eğilime geç uyum sağlayan banka ve finans kurumlarının yoğun rekabet ortamında geride kalacağını vurguladı.
'VUJA DE' YAKLAŞIMI ŞART
Bilinçlenen tüketicilerin “Diğer bankadan farkın ne, bana ve hayatıma kattığın değer nedir?” sorularına yanıt vermelerinin giderek zorlaştığını ifade eden Çağlar, “Bankacılıkta süreçler sıradanlaşmaya ve renksizleşmeye başladı. Bankalar vaat konusunda birbirlerini tekrarlıyor. Farklılaşabildikleri tek nokta, reklamlar. Sektörde mevcut müşterilere kazandırdıkları kâr üzerinden değer verilirken, yeni müşterilere sunulan vaatler ise basit bir matematiğe dayanıyor. Artık yeni bir bakış açısının, ‘Vuja De’ yaklaşımının zamanı geldi. Bu yaklaşımı gerçekleştirmek için kendi tarihimize, öz değerlerimize, eldeki yetenek ve kıymetlerimize dönülmeli. Ayrıca farklı sektörlerdeki faydalı deneyimlerinden de yararlanılmalı. Bankacılığa uyarlanabilecek başarı hikâyeleri alınarak değişimin ve dönüşümün manifestosu oluşturulmalı.” dedi.

GELENEKSEL BANKACILIK ÇAĞ DIŞI KALDI
Yeni dönem ile birlikte geleneksel pazarlama kanalları ve tek yönlü iletişim yerine, omni-channel (her kanaldan) yaklaşımının benimsenmesi gerektiğinin altını çizen Çağlar, “Geleneksel mecralarda kullanılan pazarlama enstrümanlarının yetersiz kaldığını bir dönem girdik. Dolayısıyla sahada fiziksel temas, ATM, Kiosk cihazlar, müşteri hizmetleri, internet ve mobil akıllı cihazların gücü göz ardı edilmemeli. Bunlara ek olarak web, mobil web, e-posta, SMS, mobil uygulama ile sosyal medya kanalları üzerinden interaktif pazarlama iletişimi ve etkileşimi aktif bir şekilde kullanılmalı. Omni-channel ile mevcut ve potansiyel müşteriler için yerinde (lokasyon temelli), zamanında ve doğru araçlar tercih edilmeli. Müşterinin bankaya gelmesi beklenmeden ona gidilmeli ya da geldiğinde onu tanıyarak, kişiye özel kampanya, indirim veya promosyonlar sunulmalı. Etkin ve verimli bir etkileşim için farklı kanalların kullanılması şart. Çevrimiçi ve word-of-mouth (ağızdan ağıza pazarlama) kanallarının etkili olduğunu dikkate aldığımızda bu kanalların diğer müşterilerin de etkilenerek sunulan ürün ve hizmetleri tercih edebilecekleri kadar şeffaf ve kusursuz olmasına önem verilmeli.” açıklamasında bulundu.
KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ TEKLİFLERİN ÇAĞI
Müşterilerin ihtiyaç duydukları ürün veya hizmetleri reklam, arama motorları, karşılaştırma siteleri gibi çevrimiçi kanallarda veya doğrudan perakende, mağaza, bayi ya da şubelerde aradığını kaydeden Çağlar, sözlerini şöyle tamamladı: “Seçim esnasında yakın çevre ve sosyal medyadaki tavsiyeler önem kazanıyor. Kullanıcı, ürün veya hizmetin fiyatını daha önce gezdiği mağazalardan karşılaştırıyor. Karar verdiği ürün ya da hizmeti satın alıp bir deneyim yaşıyor. Aldığı ürün veya hizmetten memnun olmadığında ise ciddi çaba sarf edilerek indirim ve promosyonlar ile tekrar kazanmaya çalışılması durumunda bile tercihini aynı yerden kullanma oranı çok düşük oluyor. O yüzden müşteri ihtiyaçlarının iyi analiz edilmesi gerekir. Hizmette fark yaratmak isteyen bankalar, ihtiyacı henüz oluşmadan gözlemleyebilen ve bu ihtiyaca göre müşterisine özel teklif sunabilenler olacak. Pozitim Teknoloji olarak perakende, finans, sigorta, ulaşım, eğitim, sağlık, internet, telekom altyapı ve katma değerli servis alanlarında deneyimli ekiplere sahibiz. Perakende, finans, sigorta, ulaşım, spor, eğitim ve sağlık sektörlerine uygun iş ve ticari servisler modelledik. Ödeme sistemleri ve bankacılık alanındaki servis ve tecrübemiz ile eğitim, danışmanlık, uçtan-uca altyapı, uygulama ve servisler sağlayabiliyoruz.”

Lastik sübabları da akıllandı

Otomobillerin kendilerinin akıllı olmasına, kendi kendilerine şehri gezmelerine veya en basitinden otobanda biz sürmedengidebilmelerine aşinayız artık. Ama lastiklerin veya lastik sübablarının akıllı olması pek beklediğimiz bir şey değildi. İşte “FOBO Tire” isimli cihaz bunu da literatüre soktu diyebiliriz.

FOBO firmasının tasarladığı FOBO Tire, “Tire Pressure Monitoring System” (TPMS – Lastik Basıncı Takip Sistemi) diye tanımlanan akıllı bir sübab mekanizması. Bundan dört tane alıyorsunuz, lastiklerinizin klasik plastik sübablarının yerine takıyorsunuz. Ardından akıllı telefondaki uygulamayı açıp, Bluetooth ile her FOBO Tire cihazını senkronluyorsunuz.

Bundan sonrası lastiklerinize bağlı. Havaları inecek olursa haberiniz olacak, lastik patlamışsa da daha evden çıkmadan haberiniz olacak. FOBO Tire cihazları 7/24 lastiklerini kontrol ediyor ve uygulamaya devamlı bilgi veriyor. Birden fazla arabanız varsa hepsine bundan dörder tane takıp, uygulama üzerinde tüm araçların lastiklerini takip edebiliyorsunuz. FOBO Tire cihazlarının her biri ilk tanıtıldığında özel bir kodla işaretlendiği için, çalınsa bile tekrar satılıp başkası tarafından kullanılamıyor.

FOBO’nun web sitesinde firmanın ürünlerinin ayrıntılı bilgilerini görebileceğiniz gibi, firmanın seri üretime geçmek için başlattığı IndieGoGo bağış kampanyasına da bir bakabilirsiniz. Şu anda 90 Dolar’a bir set veya 170 Dolar’a iki set FOBO Tire için önsipariş yapmanız mümkün.

Xperia Z4'ten İlk Söylenti

Sony, Xperia Z3 modeli tablet ve telefonları duyuralı henüz sadece birkaç gün oldu ancak bu, şirket içinden sızan bilgileri durduramadı. Şimdi de şirketin sonraki nesil olan Xperia Z4 için Quad HD ekran hazırlığında olduğu ortaya çıktı.

Quad HD ekranlar, 720p çözünürlüğün dört katı anlamına geliyor. Yani aslında ismindeki dört nedeniyle 4K ile karıştırılsa da, 2K çözünürlüğü işaret ediyorlar. Bu da, 2.560 × 1.440 piksel çözünürlüğe denk geliyor.

Böylece Sony'nin sonraki nesil telefonlarında 2K çözünürlük kullanmaya başlayacağını öğrenmiş bulunuyoruz. Şu an piyasada bu çözünürlüğü destekleyen LG G3 var; Galaxy Note 4 de aynı çözünürlükle piyasaya çıkıyor. 4K için ise birkaç yıl daha beklememiz gerekebilir.

Artık herkes Kaliteli Site kurabilecek

En İyi Web Hosting Firmasının Hizmeti İle Site Nasıl Kurulur?
Kaliteli site kurmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.
Artık herkes Kaliteli Site kurabilecek.

Bir web sitesi yapmak istiyorsunuz, fakat nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, bu web sitesi kurma programları ile aradığınızdan fazlasını bulacaksınız.
http://www.mkbilisim.com/website-design/index.php